Rikollisjengi kaappasi ruokakaupan ja pyöritti toimintaa 24 tunnin ajan Malmössä

Kuvituskuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Rikollisjengi on kaapannut ruokakaupan ja johtanut sen toimintaa vuorokauden ajan Ruotsissa.

Sydsvenskan-lehden mukaan omituinen tapaus sattui Malmön keskustassa toissapäivänä, kun miesjoukkko asteli kyseiseen kauppaan ja pakotti henkilökunnan ulos. Rikolliset päättivät kuitenkin jatkaa ruokakaupan pyörittämistä tavalliseen tapaan tavoitteenaan saada asiakkailta rahaa. Asiakkaille he väittivät, että kassajärjestelmään oli tullut vika ja maksaminen tulisi suorittaa käteisellä tai älypuhelimen maksusovelluksella.

Jengi ehti pyörittää kauppaa ainakin 24 tunnin ajan ennen kuin poliisi sai vihjeen asiasta ja saapui tapahtumapaikalle. Kaupan oikea henkilökunta kertoi olleensa liian peloissaan ilmoittaakseen tapahtuneesta poliisille.

-Poliisi yritti selvittää vihjeen todenperäisyyttä ja todisti, miten kaupan toiminta jatkui tavalliseen tapaan. He (rikolliset) täyttivät hyllyjä ja myivät tuotteita, kertoo Malmön poliisin tiedottaja Nils Norling brittiläiselle Daily Mail -sivustolle.

Poliisipartio hälytti paikalle lisävoimia, jotka pidättivät kaikkiaan neljä miestä. Pidätetyt ovat iältään 21-28 -vuotiaita, ja ainakin yhdellä heistä on aiempi rikostuomio.

Poliisin mukaan rikollisjengi oli uhkaillut aseilla ja yrittänyt kiristää kaupanomistajia jo kuukausien ajan. Lopulta jatkuva uhkailu sai omistajat pakenemaan ystäviensä luokse Tanskaan, ja heidän tuttavansa jatkoivat kaupan toimintaa. Asiasta kuullut jengi päätti hyödyntää tilanteen keskiviikkona edellämainituin seurauksin.

UP