Siepatun brittimallin tarinassa outoja yksityiskohtia: ”Epäillyllä on mytomania”

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Kidnapatuksi tulleen brittimallin asianajaja kiistää väitteet siitä, että nainen olisi ollut mukana juonessa ”sieppaajansa” kanssa. Asianajaja Francesco Pescen mukaan tällaiset väittämät ovat ”ilkeitä”.

Muun muassa italialaisen La Repubblican mukaan Chloe Ayling, 20, kidnapattiin 11. heinäkuuta Milanossa, minne sieppaajat olivat houkutelleet hänet keksityn kuvauskeikan verukkeella. Aylingin mukaan mallintyö muuttui kuitenkin kauhutarinaksi, kun hänet huumattiin, laitettiin käsirautoihin ja sullottiin matkalaukkuun. Tämän jälkeen Ayling kuljetettiin autolla Piemonten vuoristoalueelle, jossa häntä pidettiin vankina 6 päivää.

Brittimedian tietojen mukaan sieppauksen päätekijäksi epäilty puolalainen Lukasz Herba olisi kuitenkin päättänyt vapauttaa brittimallin saadessaan selville, että tämä on pikkupojan äiti. Tällöin Herba olisi ajanut naisen takaisin Milanoon Britannian konsulaattiin.

Naisia myydään seksiorjiksi

Chloe Aylingin mukaan kidnappaajat olivat laittaneet hänet myyntiin internetissä tarkoituksenaan myydä nainen seksiorjaksi arabimaihin rikollisten käyttämässä internetin salaisessa ”syvässä verkossa”.

Kidnappaajat olivat kertoneet mallille, että he ovat tienanneet kidnapatuista nuorista naisista viimeisten viiden vuoden aikana 15 miljoonaa dollaria.

Sieppaajien kertomusten mukaan joka viikko kolme naista myydään “Black death”-nimisen organisaation nimissä eniten tarjoavalle ostajalle. Ostaja voi sitten myydä seksiorjansa eteenpäin, mikäli hän kyllästyy tähän tyttöön tai ”syöttää hänet tiikereille”.

Tarinassa paljon epäjohdonmukaisuuksia

Siepatun mallin tarina on alkanut kuitenkin herättää hiljalleen epäilyksiä, sillä tiedotusvälineiden mukaan hänen tarinassaan on monia epäjohdonmukaisuuksia. Brittiläisen Daily Mailin mukaan nimetön lähde on myöntänyt, että myös Italian poliisi tutkii, ovatko Ayling ja Herba tehneet yhteistyötä.

Italialainen apulaissyyttäjä Paolo Storati on kuvaillut sieppauksesta kiinniotettua Herbaa ”henkilöksi, joka kärsii mytomaniasta” eli hänellä on epänormaali tai patologinen taipumus liioitella tai valehdella.

Epäilyksiä on lisännyt se, että Herba yritti myydä sieppaustarinaa brittilehti Daily Mirrorille pidettyään Aylingia kaksi päivää vankina. Sähköpostin otsikkona oli ” Venäjän mafia sieppasi brittiläisen mallin”.

Lisäksi kaksikko ilmeisesti tunsi toisensa entuudestaan, sillä Herba oli varannut Aylingin aiemminkin kuvauksiin viime huhtikuussa Pariisissa.

Tapauksen tutkijoita kiinnostaa myös se, miksi Herba vei uhrinsa kenkäostoksille tämän vankeusaikana ja miksi hän päätti viedä naisen lopulta Milanoon konsulaattiin antaen samalla ottaa itsensä kiinni.

Chloe Aylingin asianajaja Francesco Pesce kiistää kuitenkin kaikki väitteet juonittelusta. Pescen mukaan naiselle oli kerrottu, että hänet oltaisiin valmiita tappamaan, jos hän yrittäisi paeta. Pelätessään henkensä edestä tämä päätti totella sieppaajaansa muun muassa kenkä- ja ruokaostoksilla.

UP – Mari Ojala, Italia