Teinipoikien karmiva koettelemus – eksyivät päiviksi Pariisin katakombeihin

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Kaksi eksynyttä teini-ikäistä poikaa on pelastettu maanalaisista katakombeista Pariisissa. Asiasta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja brittisivusto Guardian.

16- ja 17-vuotiaat nuorukaiset olivat menneet katakombeihin lauantai-iltana ja eksyneet siellä pimeiden tunneleiden sokkeloon. Julkisuuteen ei ole tullut tietoja siitä, miten viranomaiset saivat hälytyksen tilanteesta tai miksi pojat eksyivät. Poliisi aloitti kuitenkin etsinnät kolme päivää myöhemmin, ja pojat löydettiin lopulta varhain keskiviikkoaamuna.

Löydettäessä nuorukaiset kärsivät hypotermiasta, mutta olivat muuten kunnossa.

Pariisin pelastuslaitoksen mukaan pelastusoperaatiossa oli mukana etsintäkoiria, joiden ansiosta pojat lopulta löytyivät.

Pariisin katakombit ovat maan alla oleva huoneiden ja käytävien verkosto, jota on yhteensä noin 250 kilometriä. Katakombeissa on arviolta kuuden miljoonan ihmisen luut, jotka kuljetettiin sinne 1700-luvulla keskiaikaisilta hautausmailta.

Vain pieni osa katakombeista on avoinna yleisölle, mutta jotkut livahtavat kiellettyihin tunneleihin salaisten sisäänkäyntien kautta.

UP