Teknologiafirman häirintäjuttu: ”Työpaikalla oli seksihuone”

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Yhdysvaltain Piilaaksossa sijaitsevaa UploadVR-yritystä syytetään rajusta seksuaalisesta häirinnästä.

UploadVR on erikoistunut virtuaalitodellisuuden toteutuksiin. Yritystä vastaan nostetussa kanteessa työympäristöä luonnehditaan seksuaalista häirintää ja sukupuolisyrjintää harjoittavaksi vihamieliseksi paikaksi.

Teknologiasivusto Gizmodo kertoo, että yrityksen kaksi perustajajäsentä ovat syytteiden keskipisteessä. Toimiston ilmapiiriä luonnehditaan ”poikien kerhoksi”.

Syytteen mukaan miespuoliset työntekijät kertoivat yksityiskohtaisesti seksikokemuksistaan suoraan naisille. Eräs työntekijä oli väitteiden mukaan kertonut menevänsä vessaan masturboimaan, jotta hän pystyisi keskittymään paremmin.

Syytteen mukaan yrityksessä oli myös erityinen sängyllä varustettu seksihuone, jonka avulla työntekijöitä rohkaistiin seksuaaliseen kanssakäymiseen. Väitteen mukaan kyseisestä huoneesta löydettiin alusvaatteita ja kondomipakkauksia.

Kaiken lisäksi yritys rohkaisi syytteen mukaan työntekijöitään huumausaineiden käyttöön. Jos naispuoliset henkilöt kieltäytyivät toiminnasta, niin heitä alettiin syrjiä eikä heitä otettu mukaan tärkeisiin tapaamisiin.

UP