Trumpin ja opettajan yhteiskuvasta viraalihitti: ”Presidentti rakasti pitsiviuhkaani!”

Kuva: Official White House Photo / Shealah Craighead
Jaa muillekin

Yhdysvaltalaisopettajan yhteiskuva presidentti Donald Trumpin kanssa on noussut suoranaiseksi viraalihitiksi, joka on kerännyt ylistystä sosiaalisessa mediassa.

29-vuotias Nikos Giannopoulos valittiin Rhode Islandin vuoden opettajaksi, minkä ansiosta hänet kutsuttiin muiden osavaltioiden vuoden opettajien kanssa Valkoiseen taloon huhtikuun lopulla. Tuolloin hänelle tarjoutui tilaisuus yhteiskuvaan presidentti Trumpin ja tämän vaimon Melanian kanssa.

Giannopoulos ei kuitenkaan tyytynyt tavalliseen poseeraukseen, vaan päätti ottaa kuvaan mukaan rekvisiitaksi pitsiviuhkan. Hänellä oli myös takissaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä symbolisoiva sateenkaaripinssi sekä ankkurikaulakoru kuvaamassa Rhode Islandia.

– Trump rakasti viuhkaa! Avasin sen heti, kun astuin huoneeseen, koska olen hyvin nenäkäs persoona. Ja Trump kehui sitä välittömästi. Hän sanoi ”Rakastan viuhkaa!” ja kertoi, että minulla on upea tyyli, Giannopoulos kertoo uutissivusto NPR:n haastattelussa.

Presidentin avustajat kuitenkin pyysivät häntä laittamaan viuhkan pois yhteiskuvan ajaksi. Giannopoulos ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan pyysi Trumpilta lupaa käyttää viuhkaa kuvassa.

– Hän sanoi: ”Ehdottomasti, anna mennä vain”. Joten avasin viuhkan ja poseerasin.

Rhode Island Teacher of the Year 2017 meets the 45th President of the United States. That's all. 🌈🌈🌈Official White House Photo by Shealah Craighead

Közzétette: Nikos Giannopoulos – 2017. június 15.

Giannopoulos kertoo Washington Postin haastattelussa, että hän pukeutuu samanlaisiin asusteisiin myös työssään erityisopettajana. Pitsiviuhkan opettaja oli lainannut elämänkumppaniltaan, jonka kanssa hän on ollut kymmenen vuoden ajan. Giannopoulos kertoo käyttävänsä sitä muutenkin esimerkiksi matkustaessaan johonkin lämpimään kohteeseen.

Giannopoulos painottaa olevansa huolissaan LGBT-yhteisön oikeuksista Trumpin hallinnon aikana. Hän toivoi, että olisi saanut keskustella asiasta hetken aikaa presidentin kanssa, mutta oli tyytyväinen myös yhteiskuvaan.

– Olin avoimesti homoseksuaalina (Yhdysvaltain presidentin) ovaalissa työhuoneessa, ja kukaan ei voi ottaa sitä (kokemusta) pois minulta.

UP