Tutkijalta rajua kritiikkiä: 25 000 asiantuntijaa lensi ilmastokokoukseen – seurauksena jättipäästöt

Kuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan tutkija on arvostellut tuhansia ilmastoasiantuntijoita, jotka matkustivat lentokoneella ilmaston lämpenemiseen keskittyvään konferenssiin.

Nasan Jet Propulsion Laboratory -keskuksessa työskentelevä Peter Kalmus kirjoittaa brittilehti Guardianissa, että noin 25 000 Maa-, Aurinko -ja planeettatutkijaa ympäri maailmaa aiheutti 30 000 tonnin hiilidioksidipäästöt lentäessään Amerikan geofysiikan liiton (AGU) vuosikokoukseen New Orleansiin viime viikonloppuna. Kalmusin mukaan tällaisten tekojen takia tutkijoiden antamat varoitukset ilmastonmuutoksesta menettävät uskottavuuttaan.

Kalmus itse lopetti lentokoneella matkustamisen kokonaan vuonna 2012. Tämän vuoksi hän ei myöskään osallistunut kyseiseen konferenssiin ja kehottaa kollegoitaankin miettimään enemmän hiilijalanjälkeään.

Nasan tutkija on myös allekirjoittanut vetoomuksen yhdessä yli 400 muun akateemikon kanssa siitä, että ilmastokokouksia järjestettäisiin enemmän esimerkiksi verkossa ja paikallisesti.

-Kuten muut akateemikot, ilmastoaktivisteilla on tapana lentää paljon. Tämä antaa ristiriitaisen viestin: jos ihmiset, jotka kehottavat muita vähentämään päästöjä, eivät edes itse pysty siihen, niin tehtävän täytyy olla mahdoton. Mutta todellisuudessa monet voisivat leikata aiheuttamansa päästöt puoleen vain pienellä vaivannäöllä, Kalmus ennustaa mielipidekirjoituksessaan.

-Fossiilisten polttoaineiden käyttäminen aiheuttaa todellista haittaa, ja siitä tulee sosiaalisesti paheksuttavaa ennemmin tai myöhemmin.

UP