Useita kuollut tuhoisassa junaturmassa Italiassa – onnettomuuden syy epäselvä

Kuvituskuva: www.splitshire.com
Jaa muillekin

Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut junaonnettomuudessa Italiassa. Loukkaantuneista vajaalla kymmenellä on vakavia vammoja.

Repubblica-lehden mukaan onnettomuus tapahtui Milanon lähellä tänä aamuna noin kello 7. Turmassa TreNord-yhtiön operoiman paikallisjunan kaksi keskimmäistä vaunua murskaantuivat lähes kokonaan. Niiden sisällä olleet matkustajat loukkaantuivat pahiten ja jäivät loukkuun vaunujen sisälle.

TreNordin paikallisjunat ovat arkisin täpötäynnä tieheästi liikennöidyllä rataosuudella. Myös onnettomuusjunan kyydissä oli yli sata henkilöä turman sattuessa.

Toistaiseksi onnettomuuden syy ei ole selvillä, mutta alustavien arvioiden mukaan junaraiteet ovat vaurioituneet noin 20 senttimetrin matkalta. Kyseisellä raideosuudella oli käynnissä huoltotyöt, ja raiteiden viereen oli jo asennettu uudet kiskot, mutta niitä ei oltu vielä otettu käyttöön. Viranomaiset selvittävät nyt, oliko tällä osuutta onnettomuuteen.

Ensimmäiset pelastustyöntekijät saapuivat turmapaikalle noin 30 minuutissa, ja kahdessa tunnissa kaikki loukkaantuneet oli saatu kuljetettua hoitoon. Pelastustöissä käytettiin lukuisia helikoptereita, sillä ambulanssien oli vaikea päästä onnettomuuspaikelle.

Loukkaantuneita on kuljetettu hoidettavaksi useaan sairaalaan Milanossa.

UP – Mari Ojala, Milano