Uusi ”bromance” on syntynyt? Macronin ja Trudeaun tapaamista hehkutetaan somessa

Kuva: Ranskan presidentin Emmanuel Macronin Twitter-tili
Jaa muillekin

Sosiaalisessa mediassa on hehkutettu kahden huippupoliitikon tapaamista. Ranskan vastavalittu presidentti Emmanuel Macron ja Kanadan pääministeri Justin Trudeau tapasivat ensi kertaa toisensa johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmän huippukokouksessa Sisiliassa Italiassa tänään.

Kahdenkeskinen juttutuokio kahden poliitikon välillä vaikutti sujuvan niin hyvin, että sosiaalisessa mediassa monet ehtivät iloita jo uuden ”bromancen” eli miesromanssin syntymisestä. Termillä viitataan kahden heteromiehen väliseen läheiseen ja syvään ystävyyssuhteeseen, johon ei siis liity mitään seksuaalista.

Useat tiedotusvälineet – kuten brittiläiset Telegraph ja Daily Mail – kertovat, miten ranskaksi ajatuksiaan vaihtaneet Macron ja Trudeau kävelivät rinnakkain kauniin puutarhan läpi. Pari päätyi lopulta terassille, josta oli huikea näköala merelle. Yhteisöpalvelu Twitterissä moni käyttäjä huokailikin, että tapaamisesta julkaistut kuvat muistuttivat enemmän hääkuvaa kuin huippupoliitikoiden kohtaamista.

– Istuin alas ensi kertaa Emmanuel Macronin kanssa, juttelimme työpaikoista, turvallisuudesta ja ilmastosta – odotan innolla uusia keskusteluita, ystäväni, Trudeau kiitteli Macronia omassa Twitter-viestissään.

G7-maiden kokouksessa puidaan muun muassa ilmastonmuutosta, maahanmuuttoasioita, kaupankäyntiä ja Venäjä-suhteita. Muut tapaamiseen osallistuvat ovat Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, Ison-Britannian pääministeri Theresa May, Saksan liittokansleri Angela Merkel, Japanin pääministeri Shinzo Abe ja Italian pääministeri Paolo Gentiloni.

UP