Video: 9-vuotias luopui lahjatoiveestaan ja osti rahoilla kodittomille peittoja – Microsoft palkitsi upean teon

Kuva: Pexels.com
Jaa muillekin

Teknologiayhtiö Microsoft on antanut yllätyslahjan 9-vuotiaalle amerikkalaispojalle, joka päätti lahjoittaa peittoja kodittomille joululahjaansa tarkoitetuilla rahoilla. Asiasta kertoo yhdysvaltalainen Fox8-paikalliskanava.

Joulukuun alussa Mikah Frye näki kadulla olevia kodittomia ja pohti, mitä he oikein tekevät, kun ulkona on niin kylmä. Kotiin päästyään poika sanoi luopuvansa yhdestä joululahjatoiveestaan ja ostavansa siihen tarkoitetuilla rahoilla vilttejä kodittomille.

– Hän sanoi, että jos XBox maksaa 300 dollaria ja peitot 10 dollaria kappaleelta, hän voi ostaa 30 peittoa rahoilla, Mikahin isoäiti Terry Brant kertoi aiemmin tässä kuussa kanavan haastattelussa.

A 9-year-old who gave up an Xbox to help homeless people is getting a big surprise today. Watch this heartwarming moment…

Posted by Fox 8 News on Samstag, 16. Dezember 2017

Mikahilla oli omakohtaista kokemusta kodittomuudesta, sillä kolme vuotta sitten hänen vanhempansa menettivät kotinssa talousvaikeuksien vuoksi ja joutuivat asumaan kodittomille tarkoitetussa majoituksessa. Useiden viikkojen jälkeen perhe onnistui lopulta löytämään uuden asunnon.

Nyt Mikah lahjoitti kymmeniä peittoja kodittomille samaan majoituspaikkkaan, joka auttoi hänenkin perhettään. Jokaiseen peittoon oli kiinnitetty Mikahin kirjoittama lappu, jossa luki: ”He (kodittomien majoituspaikka) antoivat minullekin peiton, mutta jouduin jättämään sen. Sen takia haluan sinun saavan ikioman peiton. Tänään asun omassa kodissani, ja jonain päivänä sinäkin asut. Ystäväsi Mikah.”

Mikahin hieno teko tavoitti myös Microsoftin, joka halusi palkita pojan epäitsekkään toiminnan. Niinpä Microsoftin Beachwoodissa Ohiossa sijaitsevan liikkeen työntekijät olivat valmiina, kun Mikah poikkesi paikassa viime viikonloppuna. Itse joulupukki antoi hänelle kaksi lahjakassia, joissa oli muun muassa rajoitettuna eränä valmistettu Minecraft-teemainen XBox One X -pelikonsoli ja pelejä.

UP