Video: Uhkarohkeat floridalaiset uhmaavat hurrikaani Irmaa – ottaakseen selfie-kuvia

Arkistokuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Vaikka hurrikaani Irma moukaroi nyt voimalla Yhdysvalloissa Floridan osavaltiota, kaikki eivät ole välittäneet viranomaisten antamista varoituksista välttää ulosmenoa ja etsiytyä suojaan. Tiedotusvälineissä, muun muassa brittilehti The Sunin sivuilla, on julkaistu useita kuvia uhkarohkeista Florida Keys -saariryhmän asukkaista, jotka uhmaavat ohjeita ottaakseen kännykällä selfie-kuvia itsestään.

Brittisivusto Daily Mail kertoo puolestaan eräästä paikallisesta miehestä, joka joutui suuren aallon yllättämäksi ja kaatui veteen sen voimasta ottaessaan selfietä. Tapaus taltioitui Southernmost Webcam -nimiseen nettikameraan.

Yhdysvaltalaiskanava CNN:n kuvasi puolestaan meressä olevaa leijalautailijaa, joka ei välittänyt raivoavasta merestä.

Floridan ja Georgian osavaltioiden viranomaiset ovat kehottaneet yhteensä kuutta miljoonaa asukastaan jättämään kotinsa ennen kuin hirmumyrsky iskee. Irma-hurrikaanin tuulten keskinopeus on voimakkaimmillaan 58 metriä sekunnissa, ja se voi nostaa jopa 4,5 metriä korkeita aaltoja.

Vaikka Irman on arvioitu olevan voimakkain Floridaa kohdannut hurrikaani, kaikki paikalliset eivät ole halunneet jättää kotejaan. Yhdysvaltain hätätilaviraston FEMAn johtaja Brock Long on kuitenkin todennut, että kyseiset ihmiset ”ovat omillaan” hätätilanteen sattuessa, sillä viranomaiset eivät pääse auttamaan heitä hurrikaanin riehuessa.

-Viesti on selvä – hurrikaani tulee iskemään Keysin saariin eikä alueella ole turvallista paikkaa. Laitat elämäsi omiin käsiisi, jos et lähde evakkoon, Long sanoi CNN:n haastattelussa.

UP