Poliisi varoittaa kiertävistä huijarikauppiaista – pariskunta osti 600 euron takit

Kuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Helsingin poliisi varoittaa vilpillisistä kauppiaista, jotka myyvät väärennettyä tai mahdollisesti jopa varastettua tavaraa julkisilla paikoilla.

Viimeisin tapaus ilmoitettiin Helsingin poliisille tämän viikon tiistaina puolenpäivän aikaan. Poliisi epäilee, että ulkomaalaisen näköinen mies oli huijannut pariskuntaa Kannelmäessä myymällä näille ”aitoja nahkatakkeja”, jotka eivät osoittautuneetkaan hintansa arvoiseksi.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun epäilty oli alkanut sitkeästi myydä nahkatakkeja kadulla Kannelmäessä miehelle, joka oli matkalla naisystävänsä luo. Hän seurasi uhria aina hänen naisystävänsä asunnolle ja puhui hyvää suomea.

– Mies kertoi tulleensa Italiasta vaatemessuille Suomeen, ja nyt messujen loputtua hän ei muka haluaisi enää kuljettaa kyseisiä esittelynahkatakkeja takaisin Italiaan. Näin hän perusteli sitä, että halusi myydä ne pois 600 euron kappalehintaan, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Silén.

Kauppias oli vakuutellut, että nahkatakit ovat aitoja ja tarjosi kaupan päälle vielä pari muutakin takkia. Pari myöntyikin tarjoukseen ja kävi pankkiautomaatilla nostamassa rahaa 1200 euroa. Tämän jälkeen mies antoi heille takit ja poistui paikalta.

Hieman myöhemmin pariskunta alkoi epäillä tulleensa huijatuksi ja takkeja keinonahkaisiksi, jopa varastetuiksi. Huijari on jäänyt toistaiseksi kateisiin. Poliisi tutkii tapausta petoksena.

– Tämäntyylisiä huijauksia on valitettavasti joka kesä. Näitä yhdistää yleensä se, että huijareilla on olevinaan kiire lähteä jonnekin, esimerkiksi takaisin Italiaan. He myyvät rihkamaa tai varastettua tavaraa mukamas paljon halvemmalla, vaikka oikeasti uhri saattaa maksaa tavaroista kymmenkertaisia summia tavaroiden arvoon nähden, Silen kertoo.

Poliisi muistuttaa, ettei tämäntyylisissä tapauksissa kannata lähteä ostamaan tavaroita, sillä niiden alkuperästä tai aitoudesta ei ole mitään takeita. Akuutissa tilanteessa tällaisista tapauksista kannattaa ilmoittaa hätäkeskukseen soittamalla 112.

UP