Elon Musk huolestui Putinin puheista: Kisa tekoälyn hallitsemisesta voi johtaa maailmansotaan

Jaa muillekin

Miljardööriyrittäjä ja Teslan sekä SpaceX:n perustaja Elon Musk on jälleen varoittanut tekoälyn aiheuttamasta uhasta. Hänen mukaansa teknologia on todennäköisin syy 3. maailmansodan syttymiseen.

Muun muassa brittisivustot Guardian ja DailyMail kertovat Muskin todenneen tänä aamuna Twitter-viesteissään, että valtioiden välinen kilpailu tekoälystä voi aiheuttaa sodan syttymisen. Hän kuitenkin sanoo, että sodan aloittaisi todennäköisesti tekoäly itse eikä niinkään valtionjohtaja.

Muskin viestit ovat vastaus Venäjän presidentti Vladimir Putinin viime viikolla esittämiin väitteisiin. Putin sanoi viime perjantaina, että se valtio, joka voittaa kilpailun tekoälyn saralla, tulee hallitsemaan maailmaa. Samalla hän painotti, että keinotekoisen älyn kehittäminen nostaa esiin massiivisia mahdollisuuksia ja uhkia, joita on vaikea ennustaa tällä hetkellä.

Opiskelijoille puhuneen Putinin mukaan on ”erittäin epätoivottavaa, että joku voittaisi (tekoälyssä) monopoliaseman”. Hän lupasikin, että Venäjä on valmis jakamaan edistyksensä ja tietonsa tällä alalla muiden valtioiden kanssa.

Elon Musk on varoittanut aiemminkin tekoälyn vaaroista useita kertoja. Kaksi viikkoa sitten yli 100 asiantuntijaa – heidän joukossaan Musk – kirjoitti avoimen kirjeen YK:lle, missä varoitetaan niin sanotuista autonomisista tappajaroboteista ja esitetään niiden kieltämistä.

UP