Kohteena ei sittenkään vain julkkiksia – Instagramin tietomurto saattaa koskea 6 miljoonaa käyttäjää

Kuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Kuvapalvelu Instagramin käyttäjätileihin kohdistunut tietomurto on osoittautumassa laajemmaksi kuin aikaisemmin arvioitiin.

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että krakkerit olisivat saaneet käsiinsä Instagramissa olevien julkkisten puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita ja salasanoja. Hyökkäys onnistui ilmeisesti kuvapalvelun api-rajapinnassa olleen ohjelmointivirheen ansiosta.

Tapaus havaittiin vasta, kun Instagramin seuratuimman käyttäjän, laulaja Selena Gomezin tili kaapattiin. Tilillä julkaistiin Gomezin entisen poikaystävän Justin Bieberin alastonkuvia.

Nyt yhdysvaltalainen Daily Beast -sivusto on kuitenkin kertonut, että tietomurto olisi koskenyt jopa 6 miljoonaa Instagram-tiliä ja näiden joukossa on myös yksityishenkilöitä. Instagram on myöntänyt Mashable-sivustolle lähettämässään sähköpostissa, että hyökkäys kohdistui myös vahvistamattomiin tileihin eli tavallisiin yksityishenkilöihin.

-Vaikka emme tiedä, mitä käyttäjätilejä tämä tarkalleen koskee, uskomme kyseessä olevan vain murto-osa kaikista Instagram-tileistä, yhtiön edustaja toteaa viestissä.

Mashable-teknologiasivusto kuitenkin huomauttaa, että Instagramilla on kaikkiaan 700 miljoonaa käyttäjää, joten murto-osa tästä tarkoittaisi silti useita miljoonia tilejä.

Daily Beast -sivuston saamien tietojen mukaan hyökkäyksen takana oleva henkilö tai ryhmä on luonut jopa oman tietokannan, missä kuka tahansa voi hakea tietomurron avulla saatuja yhteystietoja. Kyseisen tietokannan käyttö maksaa 10 dollaria, ja maksu suoritetaan Bitcoin-virtuaalivaluutalla.

UP