Chrome-kehittäjä muistuttaa: Selain näyttää nettipuuhasi, vaikka käyttäisit incognito-tilaa

Kuva: Pexels.com
Jaa muillekin

Jos luulit, että Googlen Chrome-selaimessa olevan incognito-tilan avulla voit selailla nettiä täysin yksityisesti, niin olet ollut väärässä.

Brittisivusto Daily Mailin mukaan Google Chromen varajohtaja Dan Fisher on nimittäin paljastanut, että yksityiseen selaustoimintaan tarkoitettu incognito-tila ei pidäkään tietoja yksityisinä. Fisher totesi Thrillist-lehdellle, että kaikki katsomasi sivut ovat ”varmuudella vielä nähtävissä” esimerkiksi työnantajallesi ja internet-yhteyden toimittajalle, vaikka ne eivät tallennukaan selaimen historiaan tai evästetietoihin.

Incognito-tilaa kehittäneen Fisherin mukaan yhtiö ei halunnut nimittää sitä ”yksityisyystilaksi” siitä yksinkertaisesta syystä, että se ei ollut yksityinen. Sen sijaan tila kehitettiin, jotta ihmiset voivat jakaa saman laitteen ilman, että he näkevät toisen käyttäjän evästeet.

– Esimerkiksi jos poikaystävä katselee kihlasormuksia eikä halua tyttöystävänsä näkevän sitä, hän voi pitää sisällön salaisena, Fisher kuvailee.

Valitessaan incognito-tilan Chromen käyttäjä näkee ilmoituksen, jossa kerrotaan tilan yksityisyyden puutteista. Silti monet käyttäjät ovat olleet siinä harhaluulossa, että heidän selaustoimintansa on täysin salaista incognito-tilassa.

UP