Video: Tässä on Porschen vastaus Teslalle – sähköauto myyntiin jo vuonna 2019

Kuva: Porsche
Jaa muillekin

Jatkuvasti kasvavat sähköautomarkkinat ovat saamassa jälleen uuden kilpailijan. Autonvalmistaja Porsche on paljastanut, että sen on tarkoitus tuoda oma Mission E -sähköurheiluauto myyntiin vuonna 2019.

Yhtiön ensimmäisen sähköauton suunnittelu vahvistettiin jo vuonna 2015, mutta nyt Porschen pääjohtaja Oliver Blume on kertonut uusia yksityiskohtia Car Magazine -lehdelle Frankfurtin autonäyttelyssä. Blumen mukaan Mission E -malli on jo edennyt loppusuoralle kehitystyössä, ja se saadaan markkinoille vuotta aiemmin kuin arvioitiin. Auton prototyyppien odotetaan pääsevän pian julkiseen testaukseen.

Mission E on täysin sähköllä toimiva neliovinen urheiluauto, joka kiihtyy nollasta 100 kilometrin tuntivauhtiin alle 3,5 sekunnissa. Sen huippuvauhti on yli 250 km/h, ja yhdellä latauksella on mahdollista ajaa jopa 500 kilometriä.

Porschen pääjohtajan mukaan Mission E:n akun voi ladata 80 prosenttisesti täyteen alle 15 minuutissa, mikä olisi selvä etu muihin sähköautoihin verrattuna.

Hinnaksi on tulossa Yhdysvalloissa noin 85 000 dollaria, mikä sijoittaa sen hintatasoltaan Porschen Panameran ja Teslan Model S 75D:n tasolle.

UP