Video: Viekö Mercedes-Maybach -konseptiauto jopa luksuksen överiksi?

Vision Mercedes-Maybach 6 -konseptiavoauto tarjoaa luksusta täydellä teholla.
Jaa muillekin

Autonvalmistaja Mercedes-Benz on esitellyt uutta Vision Mercedes-Maybach 6 -konseptiautoaan. Auto suorastaan huokuaa luksusta, oli kyse sitten sen veistoksellisesta ulkonäöstä tai teknisistä ominaisuuksista.

Kaksipaikkainen, veneilystä vaikutteita vahvasti saanut sähköauto tarjoaa hulppean 740 hevosvoiman tehon. Auton toimintamatkaksi ilmoitetaan 500 kilometriä. Viiden minuutin pikalatauksella autoon saa jo 100 kilometrin toimintaetäisyyden.

Kiihdytys nollasta sataan luonnistuu alle neljässä sekunnissa, ja huippunopeus on 250 kilometriä tunnissa. Tuolla vauhdilla katto auki ajamalla saa mukavasti föönattua hiukset kesäisen auringon alla.

Mercedes-Benz kehuu konseptiauton edustavan ”äärimmäistä luksusta tulevaisuudesta”. 24-tuumaisilla kullatuilla vanteilla varustettu auto on lähes kuusi metriä pitkä ja kaksi metriä leveä. Ohjaamon keskellä kulkee sinistä kuituoptiikkaa, joka visualisoi sähkön etenemistä. Verhoilussa on käytetty sinisenä hohtavia nappeja, jotka on varustettu Mercedes-Benzin logolla. Lattia on verhoiltu puulla ja alumiinilla.

Perinteisen konepellin alta ei löydykään moottoria, vaan lautaset ja aterimet ruokailua varten ja tietenkin sateenvarjo.

Vision Mercedes-Maybach 6:n kuvia katsoessa herää helposti kysymys, että voiko luksuksen äärimmäinen tavoittelu mennä jossain vaiheessa jo hieman liialliseksi?

UP