YouTube aikoo vihdoin hyökätä ahdistavia ”lastenvideoita” vastaan

Kuva: Pexels.com
Jaa muillekin

Videopalvelu YouTube aikoo tehostaa toimiaan kitkeäkseen lapsille sopimattomia videoita. Asiasta kertovat muun muassa teknologiasivusto The Verge ja brittiläinen Daily Mail.

Kyseisistä videoista on puhuttu paljon julkisuudessa viime kuukausien aikana, sillä ne on tarkoitettu houkuttelemaan lapsia. Videot vaikuttavat aluksi tavallisilta lastenvideoilta ja niissä on lastenohjelmista tuttuja hahmoja, mutta sisältö voi olla esimerkiksi seksuaalista, väkivaltaista tai muutoin lapsia ahdistavaa.

Nyt YouTube pyytää käyttäjiään ilmoittamaan tällaisista videoista, jotta ne voidaan poistaa YouTube Kids -sovelluksesta. Myös palvelun tavallisessa versiossa käyttäjän pitää kirjautuneena ja todistaa olevansa yli 18-vuotias voidakseen katsella kyseisiä videoita.

– Olemme ottamassa käyttöön uuden säännön, joka asettaa tällaiselle sisällölle ikärajoituksen, kun siitä on tehty ilmoitus. Ikärajoitettu sisältö on automaattisesti kielletty YouTube Kids -sovelluksessa, kertoo yhtiön toimintaperiaatteista vastaava Juniper Downs tiedotteessa.

Yleensä sisältö siirtyy YouTuben tavallisesta versiosta sen Kids-sovellukseen viidessä vuorokaudessa. Yhtiö toivoo nyt, että tänä aikana sekä tavalliset käyttäjät että YouTuben oma, tuhansista henkilöistä koostuva koulutettu ryhmä havaitsevat ahdistavan sisällön ja ilmoittavat siitä.

Uusi sääntö tulee voimaan tulevien viikkojen aikana.

UP