Zombiejahdista Ikean huonekaluihin – Apple julkisti iPhonelle tulevia AR-sovelluksia

Kuva: Pexels.com
Jaa muillekin

Teknologiajätti Apple on antanut ennakkonäytöksen iPhone- ja iPad-laitteisiin suunnitelluista augmented reality- eli lisätyn todellisuuden sovelluksista, kertovat muun muassa yhdysvaltalainen CNN ja brittisivusto Daily Mail. Sovellukset tulevat kuluttajien käyttöön Applen iOS-käyttöjärjestelmän päivityksen myötä tänä syksynä.

Lisätyssä todellisuudessa käyttäjä voi tarkastalla näytön kautta tietokonegrafiikalla tuotettuja elementtejä, kuten Pokemon-hahmoja tai vaikkapa Ikean huonekaluja, ympärillään olevassa ympäristössä. Nyt myös Apple on siis ottamassa jättiharppauksen lisätyn todellisuuden saralla, kun iOS 11 -käyttöjärjestelmäpäivitys tuo sen ARKit-järjestelmän sovelluskehittäjien ulottuville.

Jo julkistettujen AR-sovellusten kehittäjinä on isoja yhtiöitä. Esimerkiksi huonekalujätti Ikean sovelluksessa voi kokeilla, miltä ruotsalaisyhtiön huonekalut näyttäisivät omassa kodissa. Next Games ja AMC tuovat puolestaan The Walking Dead: Our World -zombiepelin käyttäjälle tuttuihin ympäristöihin, jossa taistelua käydään yhdessä televisiosarjasta tuttujen hahmojen Rickin, Darylin, Michonnen ja muiden kanssa.

Asiantuntijat uskovat, että Applen vankka asema auttaa tekemään AR-sovelluksista arkipäivää hyvin nopeasti. Uuden käyttöjärjestelmäpäivtyksen kautta lisätty todellisuus tulee nimittäin noin 300 miljoonaan Applen laitteeseen, jotka ovat jo kuluttajien käsissä.

Tämä tarkoittaisi myös rahavirran massiivista kasvamista. Teknologia-alan konsulttiyritys Digi-Capital arvioikin, että lisätystä todellisuudesta kasvaa noin 83 miljardin dollarin markkinat vuoteen 2021 mennessä, kun viime vuonna luku oli vasta 1,2 miljardia dollaria.

UP