Alien-elokuvalle meinasi tulla päätön loppu – ohjaaja oli saada potkut

Kuva: unsplash.com
Jaa muillekin

Vuonna 1979 valmistunut Alien on todellinen avaruuskauhun klassikkoelokuva. Ridley Scottin ohjaaman elokuvan hyytävä kauhu puree tehokkaasti vielä lähes 40 vuotta myöhemmin.

Monelle elokuvan nähneelle on jäänyt mieleen loppukohtaus, jossa Sigourney Weaverin esittämä sankarihahmo Ripley ampuu pakokapseliin tunkeutuneen hirviön avaruuteen. Mutta elokuvan loppu olisi ollut hyvin erilainen, mikäli Scott olisi saanut toteuttaa oman visionsa.

Scott kertoo Entertainment Weeklyn haastattelussa, että hän oli ehdottanut elokuvalle hyvin erilaista loppua. Scott nimittäin kaavaili, että Ripley häviäisi lopputaistelun ja ”alien repii hänen päänsä irti”. Tämän jälkeen olisi näytetty hirviötä painelemassa kapselin ohjauspaneelin  painikkeita ja tämä olisi todennut samaan aikaan: ”I´m signing off”.

Tuottajat eivät kuitenkaan pitäneet Scottin ideasta alkuunkaan. Paikalle saapunut johtaja uhkasi antaa Scottille potkut saman tien. Idea siis hylättiin, ja Weaver nähtiinkin taistelemassa hirviöitä vastaan vielä useissa Alien-jatko-osissa.

UP

Be the first to comment on "Alien-elokuvalle meinasi tulla päätön loppu – ohjaaja oli saada potkut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*