Verkkomuotikauppaa ylistetään – jätti uimapukumallien raskausarvet näkyviin

Arkistokuva: Pexels.com
Jaa muillekin

Brittiläinen verkkovaatekauppa Asos on kerännyt kiitosta, kun se päätti käyttää sivuillaan käsittelemättömiä kuvia malleista. Asiasta kertovat muun muassa Daily Mail ja Independent sivuillaan.

Suositun verkkokaupan sivuilla näkyy nyt muun muassa uimapuku- ja alusvaatteita esitteleviä malleja, joiden kuvia ei ole muokattu kuvankäsittelyohjelmilla. Esimerkiksi mallien raskausarvet ovat esillä kuvissa.

Asiakkaat ovat kiitelleet Twitter-viesteissään Asosta siitä, että se auttaa näkemään ”luonnollisen normaalina”. Brittiläinen Mirror kertoo sivuillaan, että monet ovat ylistäneet käsittelemättömiä kuvia ”kauniiksi” ja voimaannuttaviksi”, ja ne näyttävät kaikkien vartaloiden olevan erilaisia.

Useiden tutkimusten mukaan kuvien digitaalinen muokkaaminen ja mallien esittäminen virheettöminä voi saada sekä naiset että miehet tuntemaan olonsa epävarmoiksi omasta ulkonäöstään. Erään selvityksen mukaan jopa puolet 12-vuotiaista tytöistä oli tyytymättömiä painoonsa sen jälkeen, kun he olivat katselleet digitaalisesti käsiteltyjä kuvia.

UP