Video: Naisen selfie aiheutti 200 000 dollarin vahingot taidenäyttelyssä – kyseessä julkisuustemppu?

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Useat tiedotusvälineet ovat uutisoineet tapauksesta, jossa selfietä ottanut nainen aiheutti 200 000 dollarin taidenäyttelyssä Los Angelesissa Yhdysvalloissa.

Brittisivusto Guardianin mukaan videolle tallentunut tilanne sattui kaksi viikkoa sitten 14th Factory -taidegalleriassa, missä on parhaillaan taiteilija Simon Birchin järjestämä Hypercaine-niminen näyttely. Selfietä ottamassa ollut nainen oli kumartunut taide-esineitä kannatelleiden pilareiden eteen, kun hänen tasapainonsa petti ja hän tönäisi takanaan ollutta koroketta. Tämän jälkeen vierekkäin sijoitetut pilarit kaatuivat yksi toisensa jälkeen kuin dominonappulat.

Epäonninen selfie vahingoitti kaikkiaan kahtatoista kruunumaista veistosta, jotka oli tehty erilaisista materiaaleista. Taidenäyttelyyn osallistuneen taiteilijan Gloria Yun arvion mukaan vahinkojen suuruus on noin 200 000 dollaria eli noin 174 000 euroa.

Kun turvakameran kuvaama video tapauksesta lähti leviämään, alkoi Guardianin mukaan herätä epäilyksiä siitä, oliko kyseessä sittenkin pelkkä julkisuustemppu. Epäilijöiden mukaan tempun takana olisivat yksi tai useampi näyttelyyn osallistunut taiteilija.

14th Factory -taidegalleria on itse todennut Cnet-teknologiasivustolle, että se ei tuonut kyseistä videota julkisuuteen. Turvakameravideon on ladannut videopalvelu YouTubeen taiteilija Birchin ystäväksi esittäytyvä henkilö, joka kehottaa katsojia vierailemaan näyttelyssä.

Epäilyksiä on lisännyt se, että turvakamera on saanut tallennettua onnettomuuden täydellisestä kuvakulmasta.

UP